Inspiration om at pleje dine relationer

Husker du at pleje og gøde dine relationer?

Husker du at tage initiativ til at være sammen, gøre noget sammen, grine sammen, snakke sammen? uanset om det er en cafetur, en gå tur i skoven eller en koncert i oplever sammen eller noget helt andet.

Deltager du med glæde i dine relationers liv, støtter du dem, er du der for dem, hvis de har brug for at dele gode eller knap så gode ting?

Og har du nogle gode mennesker i dit liv, der gør det samme for dig?

relationer

Hvorfor skal vi pleje vores relationer?

Fordi vi ikke kun er noget i kraft af os selv, vi er meget mere i kraft af  de mennesker vi er tilknyttet til.

Vi udvikler os i mødet med hinanden, vi udvikler os når der er gode relationer mellem mennesker.

Netop når vi:

• Giver hinanden omsorg, anerkendelse, støtte, opbakning og brugbar feedback.
• Tør gå ind og lytte til, hvad der sker og hvordan andres verden er.
• Kan rumme os selv i mødet med andre.

Det at vi mennesker har mindst én stabil og engageret ven omkring os, er altafgørende for, at vi bliver ved med at  udvikle os både socialt og fagligt. Det er også med til at vi kan modstå og håndterer de udfordringer, som livet uundgåeligt giver os. Det er det, der gør os i stand til i det hele taget at danne sociale relationer, vide hvordan sociale relationer skabes.

Lige fra vi er født,  opbygger vi en tilknytning til vores  mor og far eller andre tætte relationer. Selvom vi bliver mere og mere selvhjulpne, selvstændige og bevæger os mere og mere os væk fra vores familie, for at finde nye kredse af bevæge os i, er relationer mellem mennesker og helst en stabile en af slagsen til andre essentiel.

Det øger simpelthen vores:

  • Evne til at lære nye ting.
  • Muligheder for at indgå i sociale fællesskaber.
  • Tro på dig selv, altså det øger både selvværd og selvtillid.
  • velvære, tilfredshed og glæde

Gode relationer mellem mennesker og social relationer er nødvendige for at ikke kun at overleve , men for at leve et godt liv.

relationer

Hvad er relationer?

Det er en kontakt eller forbindelse mellem to eller flere parter.

Når vi snakker om sociale relationer, er det et bånd mellem mennesker.

Sociale relationer handler om vores forhold til andre mennesker, det er både dem vi kender godt og er meget nært knyttet til , men også de mennesker, som vi ikke kender, men alligevel skal forholde os til i forskellige sammenhænge.

Så der kan både være venne- og  familie relationer, arbejdsrelationer, de midlertidig og de langvarige, altså alle former for menneskelige relationer.

Relationer

Hvad betyder relationer?

Når vi stiller os selv spørgsmålet. Hvad betyder relationer?  Så synes jeg det er virkelig interessant, hvad en en flok  Forskere der har forsket gennem mange år indsamlet data på mennesker, har fundet ud af. De fandt ud af i de steder i verden, hvor levetiden er længst og samtidig med at sygdomsforekomsten er lille og hvor disse mennesker udtrykker at de trives. Områderne, de fem steder kaldes de blå zoner. Her bliver de fleste over 80 år og der er 10 procent flere 100 årige end på verdensplan.

Det viser sig at nogen af fællesnævnere disse steder er at de mennesker , der lever i de blå zoner har god tilknytning til andre mennesker:

De har gode familie relationer. Deres familie har ofte førsteprioritet og de investerer meget tid i familie og børn .

De har gode sociale relationer. De er meget socialt aktive, sammen med andre, uanset hvilken alder de har.

Hvis du vil se mere om de blå zoner, kan du se denne dokumentarer på netflix 

Konklusion på hvad betyder relationer?:

Gode relationer betyder større chance for at mærke velvære, trives og forblive sund gennem livet.

At vide, hvad betyder relationer? er derfor  bare så vigtig både for dig og mig, så vi bliver mere opmærksomme på at rette vores fokus på at pleje og gøde vores sociale relationer, vores familie relationer, ja alle de menneskelige relationer vi , både du og jeg er en del af eller kan blive en del af.

relationer

Undgå ødelæggende reaktioner i dine relationer

Vil du UNDGÅ en ødelæggende reaktion, i relationen?

Det er nok ikke mange af os , der ikke har oplevet, at i en periode af vores liv, at have det svært med en eller flere, som vi har haft en god tilknytning til, uanset om det er en familie relation eller andet.  Det kan der være mange grunde til, men uanset disse grunde, så kan det være anderledes.

Vi kan kom en ødelæggende reaktion, i en god relationen, i forkøbet ved at:

Bruge ”90/10 reglen” – dvs. at være bevidst om, at når vi bliver ”trigget”, ramt, vred, ked af det, eller andet, af en kommentar eller en reaktion fra et andet menneske, så er det kun 10 procent af vores egen reaktion, der skyldes det, personen siger/gør. De 90 procent af reaktionen, ligger hos mig selv i forvejen (i min rygsæk) og venter på at komme ud.

Sætte plusser på de andres konto – dvs. ved at vælge at gøde rummet mellem os i stedet for at forgifte det – ved at spørge mig selv, hvad er jeg ansvarlig for at byde ind med, hvis jeg gerne vil have en god, nærværende og udviklende relation.

relationer

Det er forskelligt, hvor gode vi er til at danne relationer

Vi er forskellige, som mennesker og det er meget forskeligt, hvor gode vi er til at danne gode tilknytninger til andre og , hvor tætte disse relationer er.

  • Nogle mennesker er mere udadvendte og andre mere indadvendte.
  • Nogle er mere dybe andre mere overfladiske.
  • Nogle er mere smilende andre mere alvorlige.

Der kan også være mange andre forskelle.

Hvis du er en af dem, der ikke har tæt tilknytning til andre, af den ene eller anden grund. Så skal du bare vide , det er aldrig for sent at arbejde på at få nye venner. Vi mennesker er flokdyr og derfor er det bare så vigtigt for vores velbefindende, at vi har mindst 2-3 tætte relationer. Dette  uanset hvilken alder vi har  og det behøver ikke være de samme, vi har gennem hele livet.

Et godt eksempel på et menneske, der fandt nye venner var Lise Nørgaard. Lise Nørgaard (forfatter til Matador) blev 105 år, hun mistede mange jævnaldrende venner undervejs i sit liv. Hun vidste dog, hvor vigtigt det var for hendes mentale helbred, at få nye venner, som hun kunne dele viden og hendes diskussionslyst med.

relationer

Tag udfordringen op – få flere menneskelig relationer

Hvis du nu tænker, åh det er bare så svært for mig, at få gode eller nye menneskelige relationer. Så for tvivl ikke!

Start med:

Overvej hvem du gerne vil have en relation til eller en tættere en af slagsen.

Derefter:

Tag det første lille skridt i forhold til at få kontakt eller en snak med vedkommende.

Kast dig ud i det, med tanken , “Hvad er det værste der kan ske” , jeg kan ikke få mindre end , jeg har nu” ,som regel vil du sikkert aldrig fortryde at du vovede dig ud i det, men derimod fortryde, hvis du ikke turde kaste dig ud i det. ( Og huske det behøver bare at være et lille skridt; og ros dig selv for det).

Hvis du er bange og angst, så snyd din hjerne og dens indkodede frygtscenarier og ha fokus på noget andet imens.

Så er du ligesom startet og tag den så stille og roligt derfra.

HVIS DU SYNES; DET ER FOR SVÆRT , så bed om hjælp,

Hvis du ikke har andre , der kan eller vil hjælpe dig, så vil jeg gerne hjælpe dig!

relationer

Et knus fra mig til dig

Min personlige gave til dig vil være at tænke på dig, når du læser dette her. Visuelt sender jeg dig et knus og  et ønske om at du må kaste dig ud i at pleje og gøde dine relationer endnu mere eller kaste dig ud i at skabe flere gode og tætte menneskelige relationer, uanset hvor angst provokerende det end er. For gode menneskelige relationer mellem mennesker er så værdifuldt. Det vil helt sikkert giv dig en masse godt på den lange bane, så det vil helt sikkert være indsatsen værd.

Hjertelig hilsen
Annetterelationer

Kontakt mig for hjælp

Er du interesseret i en gratis introsamtale eller vil du gerne booke tid til en session for at lære at skabe nye eller tættere relationer?
Du kan altid kontakte mig på telefon 51195955 (ved at ringe eller sende en sms), på e-mail ab@heartcompany.dk eller via min kontaktformular.

Vil du gerne vide mere om priser og antallet af behandlinger, du skal regne med, så kan du læse meget mere om det her.

Blogindlæg