Parforhold i krise

Er dit parforhold i krise ?  Lær at løse konflikter og krise i parforholdet med værdigheden i behold. Du er bestemt ikke den eneste, der i disse fortravlede tider er under pres og mærker, at det giver et parforhold i krise.

Begyndende krise i parforholdet

Rigtig mange mærker i øjeblikket sig presset i deres egen lille familie. Selv i de stærkeste parforhold, har følgerne af hverdagens stress, rag og præstationstrang, sat sine knap så rare spor. Spor som kan give krise i parforholdet.

Oplever du til tider i dit parforhold:

 • At bølgerne går for højt
 • At du er under pres
 • At I skændes mere end I plejer
 • At I bliver uenige om mere og mere
 •  At du ikke bliver hørt
 • At du føler dig trykket og nedgjort
 •  At du er bange og usikker
 •  At tolerancetærsklen er meget lille
 •  At du undlader at gå ind i “kampen”
 • At der kommer flere og flere dårlige oplevelser

Så kan et eller flere af disse kendsgerninger være tegn på begyndende krise i parforholdet.

Selv de små tegn på parforhold i krise, skal du tage alvorligt.

Det er nemmere at tage problemerne eller krise i parforhold, i opløbet, så det ikke udvikler sig til store problemer eller en stor krise i dit parforhold.

Sagt på en anden måde:  Et parforhold i krise kræver øjeblikkeligt action.

Parforhold i krise

Vi vil egentlig alle sammen så gerne udvise respekt, ordentlighed og anerkendelse overfor hinanden. Alligevel kommer vi ofte specielt i pressede tider,  til at byde hinanden vrede, frustration, kritik, kontrol, umulige krav, “dunk i hovedet” og uærlighed.

Pludselig er vores parforhold i krise og almindelige uenigheder føre til uværdige og uløselige skænderier og konflikter.

 • Skænderier og konflikter, hvor I IKKE forsones og finder hinanden igen.
 • Uærlighed, hvor tilliden bliver brudt.
Du sidder nu i parforhold i krise suppedasen.
Parforhold i krise - her får du hjælp

Parforhold i krise – små kriser

Det kan være både store og små problemer, der kan føre til at ens parforhold kommer i krise.

En krise i parforholdet kan komme snigende over en periode, her ser og mærker du måske små tegn, som gør at I glider længere og længere fra hinanden. Måske går du og tænker over, hvordan I kommer tilbage på sporet igen? hvordan kommer der trivsel i jeres forhold..

Eksempler på forhold der kan føre til krise:

Krise i parforhold – Dårlig kommunikation

Dårlig kommunikation giver meget hurtigt et parforhold i krise. Det skaber afstand mellem dig og din partner. Dårlig kommunikation handler ofte om at I er dårlige til at lytte til hinanden og om uenigheder mellem dig og din partner der føre til skænderier med grænseoverskridende ordvalg.

Krise i parforhold –  Konflikt

Den dårlige kommunikation kan føre til konflikter, konflikter der bliver optrappet mere og mere og dette føre til endnu større krise i parforholdet.

Krise i parforhold – Lavt selvværd

Selv ved små kriser kan du føle manglende overskud til at løse krisen eller problemerne, så du måske bliver helt modløs, udmattet og handlingslammet. Dit parforhold i krise kan svække dit selvværd og du tror ikke på dine egne evner . Læs mere uddybende klik på ved parforhold i krise og lavt selvværd her.

Krise i parforhold – Ensomhed og kedsomhed

Ensomhed og kedsomhed i parforholdet kan også føre til parforhold i krise, Hvis den part der føler enten ensomhed eller kedsomhed og ikke formår at italesætte dette, kan der netop opstå en krise i parforholdet . Denne krise i parforholdet kan desværre ofte udvikle sig til utroskab, hvis der ikke bliver taget hånd om problematikken hurtigt.

Krise i parforhold – “Mindre” svigt
 • Svigt,  som, manglende empati, forståelse eller opmærksomhed for dig kan føre til krise i parforholdet.
 • Svigt ved uordentlighed, som digitalt  digitalt utroskab føre som regel til et parforhold i krise. Jeg har uddybet parforhold i krise ved digitalt svigt læs her.

Krise i parforhold –  God  kommunikation

Gode kommunikation, konflikthåndtering og ordentlighed er hele fundamentet i parforholdet og skaber tryghed, samhørighed, respekt og kærlighed.

Dårlig kommunikation ses ofte ved parforhold i krise. Opmærksomheden på god kommunikation og evnen til at tackle konflikter kan, være hjælp til parforhold, så parforholdet bliver mere harmonisk igen.
Venlig

Parforhold i krise – ved store problemer

De rigtig store problemer, der kan føre til parforhold i krise er typiske nogle af følgende:

Parforhold i krise  – Psykisk vold

Psykisk vold i parforholdet er en usynlig vold, hvor du nedgøres, ydmyges, krænkes, mærker foragt og tavshed, bliver manipuleret eller isoleret af den anden part i dit parforholde. Dette kun med det formål at kontrollere, begrænse eller skade dig. Dette kan medføre at du kommer i tvivl om, hvad der er rigtigt og forkert. Psykiske vold kan sidestilles juridisk med fysisk vold,  føre til et parforhold i krise og give dig, som den voldsramte store ar på sjælen.

Parforhold i krise – Fysisk vold

Når din partner påfører dig fysisk smerte eller skader dig med vilje, så som at slå dig, skub eller fiksering dig. Du vil ofte føle dig skamfuld, og ydmyget. Ved fysisk vold vil din partner ofte prøve at få dig til at føle skyld for volden. Al fysisk vold er skadeligt og nedbrydende for dit selvværd og din selvopfattelse, og du bør allerede fra første hændelse søge professionel hjælp.

Parforhold i krise – Depression, stress og angst

Hvis den ene part i et parforhold bliver ramt af depression, stress, angst eller en anden form for psykisk belastning kan det gå hårdt ud over parforholdet og medfører et parforhold i krise.

Parforhold i krise – Svigt

Svigt kan komme til udtryk på flere måder, så som, manglende forståelse eller opmærksomhed for dig og føre til krise i parforholdet. Svigt ved fysisk, mentalt eller digitalt utroskab føre som regel til et parforhold i krise og kan føre til en traumatisk krise hos dig, der er blevet svigtet.

Jeg har ved parhold i krise, mere uddybende beskrevet svigt ved fysisk, mentalt og digitalt utroskab Læse mere her.

Parforhold i krise - her får du hjælp

Hjælp til parforhold i krise

Uanset hvilken form for krise eller konflikt, der er opstået lige netop i dit parforhold, tilbyder jeg hjælp til parforhold i krise. Hjælp til at  tackle det som er svært med effektiv hypno- og psykoterapi og konflikthåndtering. Oftest hjælper jeg ved krise i parforhold med individuelle terapi til den ene eller begge parter, der nogen gang ender op i fælles parterapi .

Hvis det kun er den ene part i et parforhold i krise, der er parat og klar til at gøre noget ved problemet, skal du ikke fortvivle. Når du vælge at tage ansvar og gøre noget ved den del, der vedrører dig, vil det helt automatisk og gøre noget godt for jer begge og den krise i parforholdet, der har udviklet sig hos jer.

Løft til parforhold i krise

Få hjælp til parhold i krise, til at tackle og håndter de konflikter, der har skabt krise i parforholdet hos jer, med værdigheden i behold. For trods krise i parforholdet kan det blive anderledes igen og jeg vil gerne hjælpe dig/Jer med at finde nye veje og opnå mere trivsel med værdigheden i behold for alle parter. Gi’  jeres parforhold og jeres psykiske samvær et løft.

Parforhold i krise ved mentalt eller fysisk utroskab

Hvis du ovenikøbet har oplevet mentalt eller fysisk utroskab, har jeg  beskrevet parforhold i krise ved mentalt eller fysisk utroskab mere uddybende så læs mere ved klik på mentalt og fysisk utroskab.

Venlig

Parfold i krise – Konfliktcoaching, Psyko- og hypnoterapi

Udover min uddannelse som hypno- og psykoterapeut er jeg også uddannet konfliktcoach. Jeg har taget en specifik konfliktcoach uddannelse hos conflikt.dk. Underviserne var Lars Mogensen og Henrik Heilmann, to af Danmarks bedste undervisere indenfor konflikthåndtering.

Hjælp til parforhold – små kriser

Ved små krise kan konfliktcoaching være den helt rigtige måde at få hjælp på.

Hjælp til parforhold – små eller store kriser

Ved små eller store kriser, hvor selvværdet er blevet svækket, krisen er blevet traumatisk som ved utroskab kræver det også psykoterapi eller hypnoterapi for at komme ud krisen.

Kontakt mig

Er du interesseret i en gratis introsamtale ved hjælp til parforhold i krise eller vil du gerne booke tid til en session?

Du kan altid kontakte mig på telefon 51195955 (ved at ringe eller sende en sms), på e-mail ab@heartcompany.dk eller via min kontaktformular.

Vil du gerne vide mere om priser og antallet af behandlinger, du skal regne med, ved parforhold i krise så kan du læse meget mere om det her.