Fysisk eller mentalt utroskab

Uanset hvilken slags utroskab du har været udsat for – så kan det lade sig gøre at slippe byrden af ydmyghed, såret hed og vrede, så du kan få din tiltro til dig selv og din værdighed tilbage igen. 

Du kan kommer dig over utroskab

Det kan lade sig gøre at komme over både det fysiske og mentale bedrag, der er dog rigtig mange, som får hjælp, fordi de er chokerede og rystede! De befinder sig i en krise og har derfor brug for professionel hjælp.

utroskab

Hvad betyder det at føle sig svigtet ved utroskab?

Følelsen af svigt ved fysisk, mentalt og digitalt utroskab, er følelsen af at din partner:

 • Ikke har levet op til de forventninger, du havde til ham eller hende eller de aftaler i har med hinanden i forhold til troskab.
 • Overskrider dine grænser, for hvad der er rigtigt for dig og derfor får du følelsen af at være blevet svigtet og føler dig, derfor måske ikke værdsat, værdifuld, vigtig, respekterer eller god nok.
 • Bryder den tillid, der ellers normalt og naturligt binder jeres parforhold sammen, netop med sit forråelse og sit bedrag.

Hvad er utroskab?

Ganske enkelt fortalt er det når ens partner fysisk/ seksuelt er sammen med en anden person end dig og overskrider din grænse i forhold til det, du finder rimeligt og rigtigt eller som I i fællesskab har aftalt er jeres grænser.

Hvad er mentalt utroskab?

Mentalt utroskab forekommer, når du føler, din partner overskider din grænse i forhold til det, du finder rimeligt i en eller flere af disse tilfælde eller lignende:

 • Flirter meget med andre
 • Skriver/chatter/snakker intimt/meget fortroligt med andre
 • Har billeder liggende på computeren af hel- og halvnøgne mennesker
 • Er aktiv på div. datingsider
 • Ser porno/erotik
 • Dyrker overdrevet sex med sig selv

Hvad er digitalt utroskab?

Med mobil telefonen og internetter er der dukket en ny form for utroskab op. Over de sociale medier kan partnere og ægtefæller i dag være hinanden utro uden at forlade deres fælles hjem, på kontoret, på rejser eller hvor som helst. Dette kaldes digitalt utroskab. Det foregår via mobil telefonen på de forskellige sociale platforme som, sms, messeger, face time, WhatsApps eller andre apps.

Digitalt utroskab er en skjult og hemmelig kontakt med andre end ens partnere. Det forekommer når:

 • Du flirter med andre via de SoMe.
 • Du skriver/charter/snakker intimt/meget fortroligt med andre.
 • Du udveksler nøgen billeder eller intime beklædningsstykker med hinanden.
 • Du dyrker sex med dig selv foran den anden på f.eks. face time.

Konklusion på hvad utroskab er!

Uanset om det er fysisk, mentalt eller digitalt er:

At det er utroskab, når din partner ikke ved noget om det og det er over de grænser i har aftalt med hinanden.

Kedelige tendens

Der er desværre en kedelig tendens ved specielt digital og mentalt utroskab. Tendens er at mange retfærdiggøre affæren for den utro part, fordi der ikke er fysisk kontakt involveret. Dette gør også at den digitale utroskab er blevet meget udbredt.

Det betyder dog ikke, at digitalt og mentalt er bedre end fysisk utroskab. Der er fuldstændig tale om de samme formål og den følelsesmæssige illoyalitet, tillidsbrud og bedrag.

Utroskab og svigt - få hjælp her

Tegn på utroskab!

Der kan være forskellige tegn på utroskab,  i følge sexolog Maj Wismann. Hun har lavet en undersøgelse på 250 mænd og kvinder, der har været udsat for bedrag af ens partner. Her er hun kommet frem til de følgende 10 mest typiske tegn ved utroskab:

Hygiejne og velplejet hed
Når din partner begynder at gå mere op i sit udseende, købe nyt tøj, sætte hår, gå voldsomt op i intimbarbering, og i det hele taget være betydeligt mere velplejet og gøre sig mere lækker end ellers.

Er på vagt og bliver let fornærmet eller beskylder dig for at beskylde partneren for ”noget”
Når man ved, at det man har gang i er forkert og går rundt med kronisk dårlig samvittighed, skyldfølelse og skam, kan man faktisk nemt selv komme til at se spøgelser ved højlys dag. Eller selv udvise tegn på jalousi.

Ændrede vaner på de SoMe
Hvis ens partner har en affærer kørende, er det i dag voldsomt nemt at holde liv i den via de SoMe. Det som jeg ovenfor har beskrevet som digital utroskab.

Ændrede hverdagsrytmen
For at få tid til affæren, bliver der ændret på hverdagsstrukturen. Pludselig skal partneren måske tidligere afsted, kommer senere hjem, har aftenmøder osv.

Ændringer af aftaler
For at holde liv i affæren lave de partner mange nye aftaler. disse kan pludselig laves om, udskydes eller skulle afvikles.

 Mærkelige forklaringer og dårlige undskyldninger, der ikke hænger sammen
Giver mærkelige søforklaringer og dårlige undskyldninger, der ikke rigtig hænger sammen, som er på fundne løgne vedkommende ikke altid kan huske bagefter.

Taler meget om det samme menneske
Modsat strategien ikke at tale om det menneske affæren foregår med, kan en anden strategi være at fortælle mere og mere og den pågående person, da denne personer fylder meget i den utros bevidsthed.

Det følelsesmæssige og tidsmæssige engagement i parforholdet og familien ændres
Engagementer i parforholdet og familien stiger gevaldigt, måske pga. dårlig samvittighed..

Der forsøges at åbne jeres parforhold op og vil gerne snakke om mulighederne for at være sammen med andre
Få  sneget det ind i  parforholdet, om det ikke er ok at være sammen med andre.

Der opstår pludselig nye interesser
Der begynder pludselige at opstå nye interesser ud af det blå.

Hvad gør utroskab ved en

Hvad gør utroskab ved en?

Igennem mit arbejde med svigt og når jeg bliver spurgt “Hvad gør utroskab ved en” Er mit svar at jeg har gjort den erfaring at utroskab, ofte skaber en psykisk krise, speciel hos den part, som er udsat for bedraget og specielt, hvis det kommer som et uventet chok for vedkommende.

Jeg oplever ved utroskab, at mine klienter:

 • At de føler tab af tillid, troværdighed, værdighed og kærlighed.
 • At de får følelsen af at miste sig selv eller miste den partner, de troede partneren var.
 • At de mister troen på sig selv og deres værd.

Mange af mine klienter der har følt sig bedraget af deres partner:

 • Føler sig slået ud af kurs.
 • Føler sig rystet i deres grundvold.
 • Føler sig rystet helt ind i deres  sjæl.

De føler de på grund af partners bedrag er komme i en situation, som overstiger deres mestringsevne. Det vil sige de får følelsen af  ikke at formå eller evne at håndtere den situation, de er havnet i.

De bliver måske handlingslammede, mentalt overbelastede og stressede og ender ofte i en kortere eller længer varig psykisk krise.

Når utroskab bliver opdaget!

Når utroskab bliver opdaget afhænger det i i stor grad af opdagelsesmåden, i hvilken  graden parforholdet forringes eller belastes.

Forringelsen af parforholdet er typisk mindst, når bedraget blev indrømmet uden opfordring. Ødelæggelsen er noget større, når partneren først indrømmede bedraget efter konfrontation fra partneren. Den er størst, når den bedragne tog bedrageren på fersk gerning eller fik det af vide fra tredje person.

Dette pga. af de fortielser og de løgne eller ærlighed, der ligger bag opdagelsesmåden. Uanset hvilken måde utroskab bliver opdaget på, så kan det ryste den utros ramte så meget, at der er brud for professionel hjælp. Dette kan dog også i mange tilfælde være nødvendig for den utro.

Utroskab

Kan jeg komme over utroskab?

Rigtig mange stiller sig selv spørgsmålet:” hvordan kommer jeg over ham, hende eller det svigt, jeg har været udsat for?” ” Og kan jeg i det hele taget komme over det?” Kan jeg komme til at mærke trivsel igen.

Når du har følelsen af at være svigtet, uanset hvad den kommer af, om det er utroskab eller noget andet der er inde i billedet – så er det vigtigt,  at du erkender, at det er den følelse, du har og anerkender din såret hed, ydmyghed og vrede eller hvilken som helst anden følelse, der fyldet uhensigtsmæssigt inde i dig. Det er vigtigt at du tør ”Ta’r tyren ved hornene” og går i dialog med den eller de involverede.

Hvis dette ikke er nok til at få svaret på “hvordan kommer jeg over det, ham, hende”? er coaching, psyko- og hypnoterapi en rigtig effektiv måde at få sluppet din såret hed, ydmyghed og vrede eller andre følelser på og få tilført nye ressourcer, så du igen kan føle et stabilt selvværd, mærke din egen værdighed og være tro mod dig selv.

Jeg har selv ligesom mange andre været udsat for svigt og har oplevet at komme ovenpå igen og være endnu stærkere end før. Så jeg ved, det kan lade sig gør.

Jeg vil gerne hjælpe dig – ingen fortjener at gå rundt og føle sig trådt på, betydningsløs og bedraget.

Du kan få din værdighed igen og blive tro mod dig selv

Kontakt mig

Er du interesseret i en gratis introsamtale eller vil du gerne booke tid til en session?

Du kan altid kontakte mig på telefon 51195955 (ved at ringe eller sende en sms), på e-mail ab@heartcompany.dk eller via min kontaktformular.

Vil du gerne vide mere om priser og antallet af behandlinger, du skal regne med, så kan du læse meget mere om det her.