Hypnose mod højdeskræk

Højdeskræk går under kategorien fobi. Det er en fobi for højder og er en af de hyppigst forekommende fobier. Hypnose mod højdeskræk er en anerkendt og effektivt tilgang til at give slip på din skræk for højder.

Fobi for højder

Det at have respekt for højder er sundt og helt naturligt. Det bliver først et problem, når respekten for højder går over i højdeskræk. En fobi for højder, som er en irrationel angst for højder. Det er en fobi, som også kaldes Akrofobi.

Hvordan får man højdeskræk?

Vi mennesker er ikke født med en fobi, heller ikke fobi for højder, det er noget der er opstået hen af vejen. Oftest er angst for højder kommet af en tidligere grim eller ligefrem traumatisk oplevelse som for eksempel:

 • En oplevelse, hvor du i højden, har oplevet, der har været en reel fare.
 • En oplevelse, hvor dine forældre eller andre for eksempel har råbt ”Pas på, du er alt for højt oppe, det kan være farligt og du kan falde ned og komme til skade”.
 • En oplevelse, hvor du er højde oppe og du lige pludselig får fornemmelsen af at kunne falde ned.
 • En oplevelse , hvor du mens du er oppe i højden får fornemmelse af at miste kontrol.
 • En oplevelse, hvor du er blevet svimmel, mens du var oppe i højden.
 • En oplevelse, hvor du i virkeligheden eller op film ser andre være i højt oppe og falde ned.
 • En oplevelse, hvor du mens du er oppe i højden, pludselig får tanken, at du kan falde ned og dø.

Videnskab.dk har lavet en artikel om at højdeskræk, fobi for højder ikke er medfødt, den henviser b.la.  til et  studie af forskere fra University of California, Berkeley og Doshiha University i Kyoto. Du kan læse mere om fobi for højder her.

Du kan også læse mere om fobier her

Højdeskræk og vores alarmberedskab

I alle ovenstående tilfælde analyserer din kloge hjerne, ”kan der være fare på færre”.

Det sætte gang i dit indre alarm beredskab og ubevidst begynder du måske at sige til dig selv ”Ja, jeg kan godt forestille mig, det kan blive farligt”. Det aktivere så dit frygtcenter i hjernen og dit nervesystem, både når der er en reel fare og når der ikke er og du bliver bange.

Næste gang du så oplever noget lignede, husker din hjerne ubevidst denne oplevelse og reagere med det samme med alarm. Når du så ikke når at tænke dig godt om og bedømme, om der er en reel fare, er der højdeskræk.

Angsten er kommet og måske sætter den sig til en fobi for højder,  som kommer igen og igen. Uden du bevidst er klar over, hvor din forbi for højder kom fra.

Højdeskræk få hjælp med hypnose

Reaktioner og symptomer ved højdeskræk

Dette kan være når du er højt oppe eller bare ved tanken om at skulle op i højden, du mærke angst for at være op i højder. Det kan være uanset, om det drejer sig om at stige op på en stole eller stige, du skal op på, en bro, et bjerg eller køre med en svævebane mm.

Der er både psykiske og fysiske symptomer ved højdeskræk:
 • En følelse af at være svimmel.
 • Rysten, sveder, hjertebanken.
 • Kropslig ubalance – tvivler på egen balanceevne.
 • Panik, gråd, handlingslammelse.
 • Være bange for at hoppe ud.
 • Være bange for at falde ned.
 • Angst for angsten, mærke højdeskræk.
Reaktioner ved højdeskræk:
 • Straks at prøve at komme ned i en lavere højde.
 • Sætte sig i hug eller helt ned.
 • Knæle eller kravle på alle fire.
 • Undgå at komme op i højder.
Hypnose mod højdeskræk

Højdeskræk , fobi for højder – Angst for angsten

At mærke en uhensigtsmæssig og hæmmende angst, er altid ubehageligt, det vil de fleste gerne undgå. Derfor kan det at du bare tænker på, at skulle op i højder, fremkalde angsten for angsten. I dette tilfælde angst for højder. Måske har du oplevet et af de typiske adfærdsmønster, nemlig at du  reagerer med undgåelse adfærd. Det vil sige, af bare angst for at mærke højdeskræk undgår du at bevæge dig op i højder.

Desværre gør denne undgåelsesadfærd også at du går glip af mange fantastiske oplevelser. Både selve oplevelsen, fornøjelsen og fællesskabsfølelsen ved at opleve det fanatiske sammen med andre, ofte typiske sammen med din egen familie.

 Flov over at have angst for højder?

Du er måske ovenikøbet også flov over, at fortælle til andre at du netop du har en fobi for højder.

Jeg har oplevet flere klienter som led af højdeskræk, som arbejdsmæssigt brugte en masse krudt på at undgå at komme op i højder, forbi de var flove over at fortælle det til chefen, kollegaerne eller kunderne. Eller helt undgik at søge job, hvor der var risiko for at skulle op i højden.

Jeg har også oplevet flere unge, der pga. flovhed over at have højdeskræk, undlod at tage med på spændende oplevelser sammen med kammeraterne.

De flest af dem, jeg har oplevet, som har været flove over at være bange for højder, har været mænd, unge som ældre.

Jeg kan dog fortælle dig at det er ikke flovt at have fobi for højder, det er der rigtig mange, der har det, også mænd.

Der er ingen der er immune  for at udvikle højdeskræk.

Højdeskræk - fobi for højder

Hvordan overvinder man sin angst for højder?

Hypnose mod højde skræk er en effektiv og blid tilgang til at give slip på den uhensigtsmæssige og hæmmende angst. Både i de tilfælde det drejer som om hypnose terapi, men også i de tilfælde, hvor det drejer sig om angsten for angsten – angsten for højdeskræk.

Jeg har rigtig god erfaring med at hypnose mod angst for højder er en god metode til at overvinde din skræk og komme den til livs.

Du kan læse, hvad mine kunder udtaler om hypnose højdeskræk:

Udtalse om Hypnose mod højdeskræk

Udtalelse om Hypnose mod højdeskræk

Så længe jeg kan huske, har jeg lidt af angst for højder. Jeg traf på en ferie, en der havde fået hypnose mod højdeskræk og hun anbefalede mig at prøve det samme. Jeg kontaktede derfor Annette. Efter 2 gang hypnose terapi er højdeskrækken væk ” Dejligt at kunne gå op i et fyrtårn eller andre høje ting uden at bekymre mig om jeg tør, selvfølgelig gør jeg det! Tak for hjælpen, Annette”

Bodil, 66 år

Kontakt mig

Er du interesseret i en gratis introsamtale eller vil du gerne booke tid til en session hypnose mod højdeskræk?

Du kan altid kontakte mig på telefon 51195955 (ved at ringe eller sende en sms), på e-mail ab@heartcompany.dk eller via min kontaktformular.

Vil du gerne vide mere om priser og antallet af højdeskræk behandlinger, du skal regne med, så kan du læse meget mere om det her.