Hypnose mod højdeskræk

Højdeskræk går under kategorien fobi og er en af de hyppigst forekommende fobier. Hypnose mod højdeskræk er en anerkendt og effektivt tilgang til at give slip på højdeskrækken.

Højdeskræk og fobi

Det at have respekt for højder er sundt og helt naturligt. Det bliver først et problem, når respekten går over i højdeskræk, som er en irrationel angst for højder.

Vi mennesker er ikke født med en fobi, det er noget der er opstået hen af vejen. Oftest er højdeskræk kommet af en tidligere traumatisk oplevelse:

 • En oplevelse hvor der har været en reel fare
 • En oplevelse, hvor ens forældre eller andre for eksempel har råbt ”Pas på, du er alt for højt oppe, det kan være farligt og du kan falde ned og komme til skade”.
 • En oplevelse, hvor man er højde oppe og man lige pludselig får fornemmelsen af at kunne falde ned.

I alle ovenstående tilfælde analyserer vores kloge hjerne, ”kan der være fare på færre”.

Det sætte gang i vores indre alarm beredskab og ubevidst begynder nogen at sige til sig selv ”Ja, jeg kan godt forestille mig, det kan blive farligt”. Det aktivere så vores frygtcenter i hjernen og vores nervesystem, både når der er en reel fare og når der ikke er og vi bliver bange.

Næste gang vi så oplever noget lignede, husker vores hjerne ubevidst denne oplevelse og reagere med det samme med alarm. Når vi så ikke når at tænke os godt om og bedømme om der er en reel fare, er der angst. Højdeskrækken er kommet og måske sætter den sig til en fobi, som kommer igen og igen.

Dette kan være når vi er højt oppe eller tænke på at skulle op i højden. Det kan være uanset om det drejer sig om en stole eller stige vi skal op på, en bro, et bjerg eller en svævebane mm.

Symptomer og reaktioner ved højdeskræk

Der er både psykiske og fysiske symptomer ved højdeskræk:

 • En følelse af at være svimmel
 • Rysten, sveder, hjertebanken
 • Kropslig ubalance – tvivler på egen balanceevne
 • Panik, gråd, handlingslammelse
 • Være bange for at hoppe ud
 • Være bange for at falde ned
 • Angst for angsten

Reaktioner ved højdeskræk

 • Straks at prøve at komme ned i en lavere højde
  Sætte sig i hug eller helt ned
 • Knæle eller kravle på alle fire
 • Undgå at komme op i højder
Hypnose mod højdeskræk

Angst for angsten – højdeskrækken

At mærke en uhensigtsmæssig og hæmmende angst, er altid ubehageligt, det vil de fleste gerne undgå. Derfor kan bare det at tænke på at skulle op i højder, fremkalde angst for angsten. I dette tilfælde angst for højdeskrækken. Her vil der typisk blive reageret med undgåelse adfærd. Det vil sige af bar angst for at mærke højdeskrækken undgår man at bevæge sig op i højder.

Desværre gør dette også at man går glip af mange fantastiske oplevelser. Både selve oplevelse og fornøjelsen og fællesskabsfølelsen ved at opleve det fanatiske sammen med andre, ofte typiske sammen med ens egen familie.

Hypnose mod højdeskræk

Hypnose mod højdeskræk

Hypnose mod højde skræk er en effektiv og blid tilgang til at give slip på den uhensigtsmæssige og hæmmende angst. Både i de tilfælde det drejer som om hypnose med højdeskræk, men også i de tilfælde, hvor det drejer sig om angsten for angsten – højdeskræk.

Jeg har god erfaring med at hypnose mod højdeskræk er en god metode til at komme højdeskræk til livs.

Du kan nedenfor læse om en af de klinter der har været i min klinik:

Så længe jeg kan huske, har jeg lidt af højdeskræk. Jeg traf på en ferie, en der havde fået hypnose mod højdeskræk og hun anbefalede mig at prøve det samme. Jeg kontaktede derfor Annette. Efter 2 gang hypnoterapi er højdeskrækken væk ” Dejligt at kunne gå op i et fyrtårn eller andre høje ting uden at bekymre mig om jeg tør, selvfølgelig gør jeg det! Tak for hjælpen, Annette”

Bodil, 66 år

Kontakt mig

Er du interesseret i en gratis introsamtale eller vil du gerne booke tid til en session?

Du kan altid kontakte mig på telefon 51195955 (ved at ringe eller sende en sms), på e-mail ab@heartcompany.dk eller via min kontaktformular.

Vil du gerne vide mere om priser og antallet af behandlinger, du skal regne med, så kan du læse meget mere om det her.