Hypnose mod flyskræk

Flyskræk er en af de hyppigst forekommende fobier, som du kan slippe af med gennem hypnose.

Flyskræk og angst for at flyve

At være mere eller mindre bange for at flyve er helt normalt, det kan vise sig i meget varierende grad.

For nogen udvikler det sig til decideret flyskræk eller angst for at flyve. Lider du af angst for at flyve, er du derfor bestemt ikke alene om denne lidelse. Det anslås, at ca. 60 % af alle danskere rammes af angst for at flyve i højere eller mindre grad.

Der er ingen der er immune for at opleve flyskræk. Det kan lige så godt ramme dig som mig.

Få hjælp til at blive fri for flyskræk

Hvad er flyskræk?

Aerofobi eller aviatofobi er en lidelse, der også kaldes flyskræk.

Lidelsen er defineret som frygt eller fobi for at flyve.

Måske kan du genkende noget af det nedenfor stående:

Du har flyskræk, når du mærker en overdreven frygt for at flyve og svær angst under flyrejser. Flyskrækken retter sig ofte mod dine tanker om, at noget kan gå galt under flyveturen.

Din flyskræk eller angst for at flyve kan give sig udslag og vise sig på forskellige måder:

 • Du bliver grebet af panik bare ved tanken om at flyve.
 • Du fornemmer en diffus angst allerede, når du booker billet.
 • Du oplever flyskræk, angst for at flyve, når du ankommer til lufthavnen.
 • Du mærker flyskræk, angst for at flyve, når flyvemaskinen letter eller lander.
 • Du mærker flyskræk, angst for at flyve, når du skal ind i flyveren.
 • Din angst for at flyve, aktiveres, når du sidder i flyveren.
 • Din frygt for at flyve kommer, når der er turbulens.
 • Din angst  kan blive aktiveret, hvis du har angst for højder.
 • Din frygt for at flyve kan blive aktiveret, hvis du lider af klaustrofobi.
 • Du har en følelse af at være eller komme ud af kontrol og bliver angst for at flyve.

Desværre fylder flyskræk, angsten for at flyve for nogen så meget, at de helt undgår de rejser, hvor fly indgår som en nødvendighed for at komme fra A til B.

Er du en af dem, hvor det gør det. Så læs videre her.

Hvad kommer flyskræk af?

Du kan muligvis have udviklet din flyskræk, angst for at flyve i forbindelse med en dårlig oplevelse på et fly, hvor du i situationen lige pludselig blev bange.

Det kunne for eksempel være på grund af ubehagelig turbulens eller fordi du oplevede nogle andre, der blev bange eller kastede op. I rigtig mange tilfælde opstår flyskræk dog af en irrationel og ubevidst tanke eller grund.

Flyskræk - lær og slip flyskrækken

Flyskræk og reptilhjernen

Uanset hvad årsagen er til din angst for at flyve, kan det betragtes som hæmmende tanke- og følelsesmønstre, der er indkodet i din underbevidsthed og aktiverer dit nervesystem.

Disse tanker og følelser udløser en ukontrollerbar angstfølelse eller panik, mens du flyver eller bare ved du tænker på at skulle flyve. Tanker og følelser, som slet ikke stemmer overens med den fare, du reelt er udsat for i selve flysituationen.

Flyskræk er overhovedet ikke forbundet med fornuft, men forbundet med reptilhjernen. Reptilhjernen er vores primitive hjerne, som er den, der styrer vores overlevelsesinstinkter.

Når din flyskræk er blevet til en fobi

Få hjælp til at blive fri for flyskræk

Er du en af dem, hvor din flyskræk er blevet til en fobi?

 • En fobi der er begrænsende for din adfærd?
 • En fobi, hvor din angst for at flyve er blevet en træls og irriterende byrde at leve med?
 • En fobi, som går ud over din almene trivsel.

Så er der stadig håb.

Der er rigtig gode erfaringer med at praktiserer hypnose mod flyskræk og fobi for at flyve.

Du kan læse mere om hvad en fobi er her.

Du kan læse mere om hypnose og hypnoterapi her.

Flyskræk – Angst for angsten

At mærke en uhensigtsmæssig og til tider hæmmende angst for at flyve, er altid ubehageligt. Det at du bare tænker på, at skulle op at flyve, kan fremkalde angsten for angsten. I dette tilfælde angst for flyskræk.

Når du bliver angst for at mærke angsten for at flyve, har du måske oplevet at du reagerer med undgåelse adfærd. I stedet for at flyve kører du i bil eller tager tog eller undgår helt at tage længere væk. Det vil sige, af bare angst for at mærke flyskræk, undgår du at sætte dig op i en flyvemaskine og flyve.

Det er helt naturligt at du gerne vil undgå angst for at flyve. Desværre gør  undgåelsesadfærden,  at du går glip af mange fantastiske oplevelser. Oplevelser længere eller meget langt væk fra Danmark, hvor det kræver at du flyver, for at nå dertil på en rimmelig tid. Oplevelser som du måske kunne have haft sammen med andre.

Angsten og angsten kaldes også forventningsangst. Du kan læse mere om forventningsangst her.

Flyskræk - lær og slip flyskrækken

Kontrol indadrette eller udadrettet med flyskræk

Ofte fortæller mine klienter at angsten for at flyve, kommer af ikke at føle at de har kontrol.

Det ikke at have kontrol er dog et vilkår, med mange ting i livet.

I forhold til flyskræk skal du lære, at have kontrol med dine egne tanker og følelser omkring det at flyve.

Altså at have kontrol med det du kan have indflydelse på indadrette og ikke det udadrettede, som du aldrig kan have kontrol med.

Denne kontrol kan du lærer at beherske gennem hypnose mod flyskræk – Jeg vil gerne hjælpe dig.

Hypnose mod angst for at flyve

Formålet med at bruge hypnoterapi og hypnose flyskræk er at skabe en vedvarende forandring, så det vil blive muligt for dig at flyve uden at være uhensigtsmæssigt angst.

Flere af mine tidligere klienter, som jeg har hjulpet med angst for at flyve, fortæller at de efter hypnosen mærker en helt anden ro ved tanken om at skulle flyve.

At de mens de fløj startede med at være lidt spændte, men oplevede at de blev mere og mere rolige undervejs.

Nogle af dem nød ligefrem flyveturen og formåede at kigge ud af vinduet og betragte den flotte udsigt, hvilket de ikke havde troet ville kunne lade sig gøre.

Med hypnose mod angst for at flyve kan du også blive tryg ved at flyve og slippe din flyskræk.

Du kan læse mere om hvad mine klienter fortæller om hypnose mod flyskræk eller kontakte mig og få mere viden..

Mine klinters oplevelse med hypnose mod  flyskræk

Mine klienters oplevelse med hypnose mod flyskræk

Det som vi arbejdede meget med, var især tankerne og den angst for at flyve, som har været der i lang tid inden jeg skulle flyve. Efter behandlingerne, så kunne jeg løbende mærke at tankerne om angsten for at flyve, gled mere og mere i baggrunden, og ikke længere forstyrrede min søvn. Jeg begyndte også at kunne glæde mig til min ferie i Spanien.

Efter min sidste session har tankerne slet ikke været på spil, før den sidste uge inden vi skulle flyve. Det fyldte ikke meget, men jeg kunne godt mærke en hvis spænding. Det er slet ikke på samme negative måde som tidligere, men mere en spænding/nervøsitet som jeg tænker er meget normalt når man skal prøve noget “ukendt”.

På selve dagen var denne nervøsitet dog ret slem, og lige inden vi skulle boarde havde jeg det faktisk ikke særligt fedt. Men da vi først var kommet ind i flyet blev jeg mere rolig, og det at lette fra jorden, som jo var min primære frygt og flyskræk, gik super fint. Selvfølgeligt var jeg lidt nervøs, men det gik over alt forventning. Jeg nød faktisk resten af den 3 timer lange flyvetur, og fangede mig flere gange i at sidde at kigge ned på jorden fra vinduet. Det er noget jeg ALDRIG troede, jeg skulle gøre.

Hjemturen gik endnu bedre, da jeg her vidste, hvad jeg kunne forvente, og jeg kunne slappe af hele turen. Min kæreste som ikke lider af frygt for at flyve var mere nervøs end jeg var, så hende måtte jeg berolige. Hvem havde troet det?

Så Annette, jeg vil egentligt bare sige tusinde tak for hjælpen, jeg er slet ikke i tvivl om at hypnose mod angst for at flyve har gjort en stor forskel på at jeg overhovedet kom afsted, og kunne nyde turen.

Flyskræk, Carsten Petersen, 27 år,  Fredericia

Jeg skal med min efterskole til Barcelona med fly, da jeg lider af flyskræk, blev jeg nevøs lige så snart jeg fik det at vide. Nu efter 2 gange Hyponoterapi og hypnose mod flyskræk hos Annette er jeg helt tryg og rolig. Jeg glæder mig nu til alt det vi skal opleve på turen.

 Flyskræk, Signe, 16 år, Middelfart

Kontakt mig

Er du interesseret i en gratis introsamtale til hypnose mod angst for at flyve eller vil du gerne booke tid til en session?

Du kan altid kontakte mig på telefon 51195955 (ved at ringe eller sende en sms), på e-mail ab@heartcompany.dk eller via min kontaktformular.

Vil du gerne vide mere om priser og antallet af flyskræk behandlinger, du skal regne med, så kan du læse meget mere om det her.

Hvor sikkert er det at flyve?

I en amerikansk rapport fra universitetet MIT har forskere kikket på sikkerheden ved at flyve.

Den viser at kun én passager ud af 7,4 millioner omkommer ved at flyve.

Store ulykker og  mindre forstyrrelser

I rapporten deler de flysikkerheds problemer op i to kategorier: Accidents og incidents.

 • Accidents er de store ulykker, hvor fly styrter ned eller på anden måde går i stykker på kritiske tidspunkter. (Hvilket der er meget få af.)
 • Incidents er betegnelsen for de mindre fejl, der kan opstå, men som for det meste kun fører til forsinkelser eller fly, der må blive på jorden.

Fokus på flysikkerhed og viden

For mennesker med med begyndende flyskræk eller angst for at flyve kan incidents virke som et tegn på, at noget er rivende galt. Men faktisk er det ofte det stik modsatte, som er tilfældet, fortæller rapporten.

Rapporten fortæller også at der er et enormt stort fokus på sikkerhed og kontrol af flyene, og der er meget konsekvente restriktioner, hvis noget er mistænkeligt eller usikkert. Man opererer med et mantra om, at et tjek for meget er bedre end et tjek for lidt. Hvis du vil læse rapporten kan du gøre det her.

Angst for at flyve kan dog oftest ikke kureres med viden eller fakta om flyvning, men behandles ofte ved eksponering, hvor patienten bliver konfronteret med angstprovokerende situationer eller med hypnose mod flyskræk, som er en blid og effektiv behandlingsform.