Inspiration om ærgrelse:

Vil du bruge en ærgning på det?

En god ven af mig – har besluttet sig for, at han kun vil bruge højst 3 ”ærgninger” om dagen. Han spørg derfor sig selv løbende gennem dagen, hver gang der er noget som kunne ærgre ham – ”Vil jeg bruge en ”ærgning” på det???”.

Han ved jo når han starter på dagen, at han kun har tre ”ærgninger” så han bliver nødt til fra morgenstunden at spare på ”ærgningerne”. Faktisk kommer han nogle gange til at spare så meget på ”ærgningerne”, at når han går i seng, kan han gå i seng uden overhovedet at have drænet sig selv med en eneste ”ærgning”.

Måske er det værd at følge hans eksempel??? Hva’ tænker du??
Tænk hvis man kan spare sig selv for en masse ”ærgninger” – ikke bruge så meget energi på at ærgre sig. Fakta er at 80 {19d25d5fee267bfdc85d96172dfc60b7db2729c7f406fd5ffab62ef353883425} af det man ærgrer sig over, er man ikke selv herre over og kan man ikke gøre noget ved. Derfor tænker jeg, hvad vil det give at ærgrer sig mindre:
• Mere energi og overskud, som jeg kan bruge til noget andet og sjovere
• En bedre stemning, hvor jeg end befinder mig
• Et bedre ”indeklima” inden i mig selv
En større bevidsthed over, hvad der egentlig er værd at gå og ærgre sig over.
Vil det være en god ide at introducere ideen??
Det kan være derhjemme i familien, på arbejdspladsen, i skolen eller i fritiden, i løbeklubben, strikkeklubben, madklubben m.m. JEG TROR, JEG GØR DET!

Det skal være mit nytårsforsæt – vel ikke for sent at finde her sidst i januar, hvor det måske er lidt mere velovervejet end lige når man springer ind i det nye år og er super ambitiøs.

Mit mål for 2014 er NU at sige PYT og ærgrer mig noget mindre.

Jeg vil gøre det konkret ved at være bevidst om, hvor vigtig det som jeg ærgrer mig over egentlig er. Om det er en del af de 80 {19d25d5fee267bfdc85d96172dfc60b7db2729c7f406fd5ffab62ef353883425} som bare er spild af tid at ærgre mig over:
• Hvis det er det, vil jeg i stedet for sige PYT, komme videre og bevare energien.
• Hvis det er en del af de 20 {19d25d5fee267bfdc85d96172dfc60b7db2729c7f406fd5ffab62ef353883425}, som virkelig er værd at ærgre mig over, vil jeg spørge mig selv, ”Hvad kan jeg lære og forstå af denne ”ærgning”? og ”Hvad kan jeg gøre anderledes næste gang”? eller ”Hvordan kan jeg handle NU”? Derefter kan jeg give slip på ”ærgningen”

Hvad med dig??? Hvor mange ”ærgninger” bruger du på en dag???

Lige nu tænker jeg PYT, at jeg først fik skrevet denne nytårshilsen til dig nu – bedre sent end aldrig. Håber du må få et 2014, ligesom du ønsker det må være, uden for mange ”ærgninger”.

Hjertelig hilsen
Annette

Blogindlæg

Præstationsangst

Præstationsangst og forventningsangst Kender du nogen som lider ...

Præstationsangst

Præstationsangst og forventningsangst Kender du nogen som lider ...