Overtænkning – danskerne er verdens lykkeligste – Er du en af dem?

Jeg føler mig ikke altid lykkelig, af og til bliver jeg påvirket af mine omgivelsers negative fokus, sindsstemning, kritik og brok. Det være sig uanset om det kommer fra nogle jeg ikke kender, bekendte, venner eller mine allernærmeste.

Det til trods for, at jeg i bund og grund godt ved at denne negativitet ikke har noget med mig at gøre, får den mig nogle gange til at tvivle på mig selv og tænke: ”jeg er ikke god nok”, ”jeg slår ikke til”, ” jeg gør det ikke godt nok”. Kender du det?

Det gode ved det er – jeg kan minde mig selv om:

AT DET JEG TÆNKER, DE ANDRE TÆNKER OM MIG, ER DE VÆRSTE TANKER, JEG TÆNKER OM MIG SELV

Når det er mine egne tanker, der er de værste, kan jeg jo ændre på dem – jeg siger ikke det er nemt, NEJ, det kræver en ihærdig indsats fra min side. MEN, det er trods alt min tankegang, så det er også mig, der kan tage ansvar og arbejde med at ændre min tankegang.

Hvis du vil vide hvad jeg gør, så læs videre, måske finder du ud af, at det også er det du gør eller at du gør det på en helt anden måde, som er rigtig for dig. Du kan også vælge at lade dig inspirere! Du bestemmer.

Når de negative / værste tanker om mig selv kommer, følger jeg følgende trin:

1. Jeg accepterer at tanken kom (dunker ikke mig selv i hovedet)
2. Jeg observer tanken – og siger til mig selv ”Er det sandt ? at jeg ikke slår til… Kan jeg virkelig vide at det er sandt?… Hvad hvis jeg vender tanken om og tænker det modsatte, at jeg slår til.. hvad så?”
3. Jeg fokuserer på den nye tanke (at jeg slår til..) og tænker på en situation, hvor jeg havde den tanke og lader den oplevelse og følelse det giver fylde inde i mig

Med det nye fokus bliver jeg i stand til konstruktivt og med ro indeni, at se den situation, jeg befinder mig i, i et mere konstruktivt perspektiv uden at lad den kommer ud af proportion. Hermed er mit fokus flyttet fra negativ til positiv, flyttet fra noget som hæmmer mig, til noget der støtter mig. Jeg føler mig straks lidt lykkeligere, mere tilfreds og jeg kan bedre rumme negativiteten.

Jeg øver mig hver dag, og mærker at jeg bliver bedre til (og hurtigere) til at vende negativt til positivt, og jeg gør det for min egen skyld, for at jeg kan trives bedre. AT jeg så også ved, at når jeg trives, føler jeg mig tilfreds og mere lykkelig, SÅ ER JEG også bedre til at smitte dem jeg omgås positivt, det er jo bare lige som at putte en ekstra appelsin i turbanen.

Rigtig god påske

Hjertelig hilsen
Annette

PS. Håber du også kan putte mange appelsiner i din turban!

Kontakt mig for hjælp til overtænkning

Er du interesseret i en gratis introsamtale eller vil du gerne booke tid til en session?
Du kan altid kontakte mig på telefon 51195955 (ved at ringe eller sende en sms), på e-mail ab@heartcompany.dk eller via min kontaktformular.

Vil du gerne vide mere om priser og antallet af behandlinger, du skal regne med, så kan du læse meget mere om det her.

Blogindlæg