Ensomhed – Der er alt for mange ensomme!

22.000 unge og børn er ensomme 65.000 ældre og 123.000 der imellem. Det er 210.000 for mange – kan vi ikke blive enige om det???

Men hvad pokker er grunden til det???????

Jeg tror, en af grundene til at der er så mange , der føler ensomhed er, at vi er mange der glemmer, at vi alle sammen bliver født med et stempel i panden, hvor der står ”GODKENDT”.

Godkendt til at være her på denne jord, præcis lige som man er, uden at skulle præsterer noget specielt. Vi er værdifulde lige som vi er.

De fleste oplever da heldigvis, når de bliver født, at være elsket betingelsesløst, uden at kunne ret meget andet end at skrige, skide og spise.

Hen af vejen bliver der så stillet flere og flere krav og forventninger til en. Måske er det her filmen knækker.

Når dine egne eller andres krav og forventninger ikke passer til:

• Det unikke menneske du er
• Din personlighed
• Dine evner og færdigheder
• Det du kan lige nu.

Så føler du dig lige pludselig ikke set, hørt og forstået, som den du er. Du føler ikke det, du kan er godt nok, eller du lader dine grænser blive overskredet og prøver at tilfredsstille alle andre, på bekostning af det der er vigtigt for dig.

Så mister du troen på at du er gode nok, som helt almindelige DIG. du kan ikke mere hverken se eller mærker ”Godkendt” stemplet i panden, og lige pludselig kommer ensomheden snigende sammen med lavt selvværd og lav selvtillid. (Læs mere om lavt selvværd her)

Der kan selvfølgelig også være andre grunde til at føle sig ensom. F.eks. hvis man har været to, og lige pludselig kun er en, eller hvis man oplever noget ubehageligt /traumatisk, som man ikke kan overskue at dele med andre, eller man kan føle sig ensom af en helt fjerde grund.

Men hvad kan vi så gøre ved det, når nu så mange føler ensomhed, og vi måske ikke ved, hvem der føler sig ensomme eller mistrives?

Hvad nu hvis vi hver især giver os tid til at være mere opmærksomme på hinanden og handler ud fra mottoet: HVAD ER DET MINDSTE JEG KAN GØRE, for at mindske den ensomhed, der er, hvor jeg er lige nu. For som John Roger siger: ”Du behøver ikke frelse hele verden. Du skal blot holde af det menneske, som er ved din side”.

Den tanke der først falder mig ind er, at Jeg lige, skal give min far et ekstra visit i denne uge .Min far bor alene da min mor døde for 5 år siden. Han er 93 år, bor i en andelsbolig og klarer sig selv, men har i sin almindelige hverdag, ingen andre mennesker helt tæt ved sin side. Jeg tror helt sikkert han vil blive glad for samvær, nærvær og omsorg.

Jeg tror helt sikkert på at lige netop samvær, nærvær og omsorg kan være med til at jage ensomhed på flugt. Hvad tror du ?

Hvis du selv føler at du er en af de ensomme og du bare ikke kan komme ud af den onde cirkel, du er komme i. Så husk at du kan søge professionel hjælp. Se mere info klik her

Hypnose

Blogindlæg